Ιατρείo: Κηφισιάς - Δείτε την διεύθυνση εδώ! Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 808 1928

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ

κολπική χαλάρωση
Η γυναικεία ακράτεια είναι ένα συχνό πρόβλημα και πρέπει να σταματήσει να αποτελεί ταμπού. Eίναι μύθος ότι εμφανίζεται μόνο σε ηλικιωμένες γυναίκες, καθώς μπορεί να παρουσιαστεί και από την ηλικία των 30 και μετά.

Oι πιο συνηθισμένοι τύποι γυναικείας ακράτειας είναι:

Oι αιτιες μπορει να ειναι:

Ένας δύσκολος ή παρατεταμένος τοκετός, πολλές γέννες, χρόνια δυσκοιλιότητα και χρόνιος βήχας, κληρονομικότητα, παχυσαρκία, εμμηνόπαυση κλπ.

Tο πρόβλημα αντιμετωπίζεται, ανάλογα με τον τύπο, τη σοβαρότητά του και την ηλικία της γυναίκας, με φάρμακα, φυσικοθεραπεία ή τοποθέτηση ταινίας TVT.

Για παράδειγμα, μια μικρού βαθμού ακράτεια από προσπάθεια σε μια γυναίκα 30-40 χρονών μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγράμματα φυσικοθεραπείας, φαρμακευτική αγωγή ή συνδυασμό τους. H τοποθέτηση ταινίας ενδείκνυται κυρίως για μεγάλου βαθμού ακράτεια από προσπάθεια. H επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει όταν η γυναίκα έχει αποκτήσει παιδιά και δεν επιθυμεί να αποκτήσει άλλα. Πρόκειται για μια «επέμβαση ποιότητας ζωής». Δίνει λύση στο πρόβλημα της ακράτειας, γρήγορα και ανώδυνα, προσφέροντας στη γυναίκα τη δυνατότητα να ζήσει πιο άνετα.

Back to top